|

Pytanie dotyczące adresu ...

Seekeer123
  • Reputacja: 0
  • 32
  • 14
Post:
#1
Pytanie dotyczące adresu ...
Witam , mam jedno pytanie związane z wytwarzaniem adresu do strony www . Mianowicie chodzi mi o to że gdy dodaję post na swojej stronie to wytwarza mi się przeogromny adres , korzystam z bardzo łatwiutkiego sposobu dodawania postów ale proszę o podpowiedź co dodać do tego kodu aby nie tworzył mi ogromnego adresu:
Kod PHP:
<form accept-charset="UTF-8" action="poradnik.php" method="GET">
            
Tytuł tematu: <input type=text name="tytul"><br />
                <
textarea class="span4" id="new_message" name="tresc" placeholder="Tresc poradnika" rows="10"></textarea>
                <
h6 class="pull-right">320 słów</h6>
                <
button class="btn btn-info" type="submit">Wyślij</button>
            </
form

25.05.2015 18:21
Posty Cytuj
Bako Administratorzy

  • Reputacja: 193
  • 2 772
  • 210
Post:
#2
RE: Pytanie dotyczące adresu ...
Przechowujesz te posty w bazie?
[Obrazek: banneranim.gif]
Pomagam tylko na forum.

25.05.2015 18:58
WWW Posty Cytuj
Seekeer123
  • Reputacja: 0
  • 32
  • 14
Post:
#3
RE: Pytanie dotyczące adresu ...
Tak .

25.05.2015 19:04
Posty Cytuj
Bako Administratorzy

  • Reputacja: 193
  • 2 772
  • 210
Post:
#4
RE: Pytanie dotyczące adresu ...
To nie prosciej ci formularz wyslac metodą POST a następnie identyfikowac i wyswietlac posty w okreslonym przez ciebie pliku przez ID?

Mialbys np news.php?module=post&id=45636
[Obrazek: banneranim.gif]
Pomagam tylko na forum.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.05.2015 22:42 przez Bako
25.05.2015 22:41
WWW Posty Cytuj
Seekeer123
  • Reputacja: 0
  • 32
  • 14
Post:
#5
RE: Pytanie dotyczące adresu ...
Ok już wiem jak to zrobić dziękuję za pomoc, ale teraz mam drugi pytanie.
Posiadam licznik odwiedzin w php
Kod PHP:
<?php
header
("Pragma: no-cache");

?>

Kod PHP:
<?php
$file
= @fopen("count.dat""c+");
fscanf($file"%d"$count);
$count++;
rewind($file);
fputs($file$count);
fclose($file);

echo 
$count;
?>

I mam problem ponieważ chcę go dodać na stronę index.php a chcę aby liczba odwiedzających wyświetlała mi się na innej podstronie.

Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.05.2015 18:57 przez Seekeer123
26.05.2015 18:56
Posty Cytuj
Bako Administratorzy

  • Reputacja: 193
  • 2 772
  • 210
Post:
#6
RE: Pytanie dotyczące adresu ...
No to musisz po prostu napisać funkcję pobierającą tą daną z pliku i ją wyświetlić. Ale imho bez sensu mieszasz pliki i baze danych. Trzymaj się jednego "magazynu"
[Obrazek: banneranim.gif]
Pomagam tylko na forum.

26.05.2015 21:44
WWW Posty Cytuj

Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zmiana adresu strony Seekeer123 1 622 10.02.2015 21:28
Ostatni post: prayy
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości